18-03-05

Anne-Marie Lizin en haar excuses. 7 maal!!

Een rechter beïnvloeden, die een vonnis moet vellen in een echtscheidingszaak, door er een brief naartoe te sturen, moet kunnen. Scheiding der machten? Vroeger wel eens over geleerd op school ja. Een fout gemaakt? Neenee, hoogstens een "onhandigheidje", dixit PS-voorzitter Di Rupo. De politieke wereld stond op zijn kop, die van de senaat dan toch. Harde woorden en stoeren verklaringen: onvergeeflijke fout - conclusies trekken - aftreden - in Groot-Brittanïe staat daar een straf op - vriendjespolitiek enz... enz...

Als puntje bij paaltje komt allemaal veel geblaat en weinig wol, de politieke klasse beschermd elkaar als het op postjes pakken of postjes verdelen of postjes behouden aankomt,de bijkomende royale wedde wordt er bijgenomen, niet uit geldgewin, wel uit "ideologie" en "ten dienste staan van de mensen" wel te verstaan, jaja, 't zal wel. We excuseren ons een paar maal en klaar is kees, we blijven gewoon zitten op onze stoel en verdienen verder.

Wel, verleden week parkeerde ik op de stoep, om mijn zoon af te zetten aan school, resultaat 50 euro boete. Bij deze wil ik mij ook excuseren, het was een "onhandigheidje", ik was "vergeten" dat dit niet mocht. Ik heb er "spijt" van, bij deze wil ik mij nog een keer "excuseren". Word ik mijn boete nu ook kwijt gescholden?

06:10 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-03-05

Lezersbrief van Theunissen F.

Een firma die uw kinderen besteelt.Het bestaat-Jamba heet de grote boze
wolf die kinderen lokt (in tijdschriften zoals de joepie)met beltonen en
achteraf hun beltegoed op hun pas van oma gekregen kaartje plundert!
(op basis van een spookabonnement vermeld ergens in piepkleine lettertjes)
De drie providers kennen het probleem,de duizenden gedupeerden ook,maar
het schijnt dat het strenge Belgie geen wetten heeft die deze vorm van
oplichting aan banden legt.En er zijn nog onwetende kindertjes genoeg om
verder te doen
Onze dochter werd zo op korte tijd voor tientallen euro betalende berichten
gestuurd (tot €2 per sms).Welke politicus voelt zich geroepen om dit een
halt toe te roepen?

Theunissen F.Tongeren

18:04 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-03-05

Lezersbrief van Jhon Wood

Zijn begrafenisondernemers aasgieren en doen ze aan koppelverkoop?

De begrafenisondernemer heeft alvast zijn naam niet gestolen. Het is een sluwe ondernemer in begrafenissen. Hij onderneemt letterlijk alles aan. Het verzorgen van de uitvaart, de kist, de bloemen, de maaltijd na de begrafenis, grafsteen, overlijdensbrief.. Niets is hem te veel. Hij loopt over lijken om zijn doel te bereiken. Zoveel mogelijk geld uit een overlijden kloppen.

In onze stad zit er maar één begrafenisondernemer. De familie van de overledene kunnen maar bij hem terecht. Anders moeten ze uitwijken naar een andere stad. Wat niet altijd evident is.De ondernemer verkoopt een totaal pakket.
De “onderaannemers” ( florist, restaurant, drukker ) kunnen enkel voor hem werken wanneer ze hem een flinke commissie geven. De florist moet 20% afstaan, de restauranthouder zoveel per mes, de drukker een korting …

Zo verdwijnt er heel wat in zijn zakken ( wat de fiscus nooit ziet ) en wordt uiteindelijk alles duurder voor de familie van de overledene. Het wordt hoogtijd, dat er hier iets aan gedaan wordt. De spreuk, begrafenisondernemer blijft bij uw leest, is hier wel van toepassing.

18:16 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |