18-03-05

Anne-Marie Lizin en haar excuses. 7 maal!!

Een rechter beïnvloeden, die een vonnis moet vellen in een echtscheidingszaak, door er een brief naartoe te sturen, moet kunnen. Scheiding der machten? Vroeger wel eens over geleerd op school ja. Een fout gemaakt? Neenee, hoogstens een "onhandigheidje", dixit PS-voorzitter Di Rupo. De politieke wereld stond op zijn kop, die van de senaat dan toch. Harde woorden en stoeren verklaringen: onvergeeflijke fout - conclusies trekken - aftreden - in Groot-Brittanïe staat daar een straf op - vriendjespolitiek enz... enz...

Als puntje bij paaltje komt allemaal veel geblaat en weinig wol, de politieke klasse beschermd elkaar als het op postjes pakken of postjes verdelen of postjes behouden aankomt,de bijkomende royale wedde wordt er bijgenomen, niet uit geldgewin, wel uit "ideologie" en "ten dienste staan van de mensen" wel te verstaan, jaja, 't zal wel. We excuseren ons een paar maal en klaar is kees, we blijven gewoon zitten op onze stoel en verdienen verder.

Wel, verleden week parkeerde ik op de stoep, om mijn zoon af te zetten aan school, resultaat 50 euro boete. Bij deze wil ik mij ook excuseren, het was een "onhandigheidje", ik was "vergeten" dat dit niet mocht. Ik heb er "spijt" van, bij deze wil ik mij nog een keer "excuseren". Word ik mijn boete nu ook kwijt gescholden?

06:10 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Een verschil ? Denkt uw niet dat het altijd zo gebeurt in politiek ? ..in iederen partijen. Lizin is toch een specialist in dit manier.
Luc (franstalig)
PS : zie het echte leef in de blog van Lou. ;-)
cfr. URL

Gepost door: Luc | 18-03-05

Ambigu Ik ben er een beetje bang van, van die burgers die moord en brand schreeuwen, omdat ze een boete krijgen voor een overtreding en - tegelijk - vinden dat iedereen die een fout maakt, hard aangepakt moet worden, - behalve zijzelf dan.

Gepost door: Stof | 18-03-05

Belgische politiek Het kan of niet kan, het is al gebeurt!!

Gepost door: ebrahim | 18-03-05

jaja Allemaal poenpakkers, uw mening heeft gelijk. Wie aan de pot zit vult zijn zakken, maar deze regering heeft er wat veel van. Ze zouden hun ziel verkopen om toch maar deregering niet te laten vallen. Er zou een nationale betoging moeten kpmen om het ontslag te eisen van zulke bedriegers, belgie plat tot dat ze ontslag genomen heeft!

Gepost door: Geert | 18-03-05

buitenland na italie is belgie het politiek meest corupte land !!! hoe kan dat zei verhofstat ?

Gepost door: eddys | 19-03-05

Liggen de politici daar werkeijk wakker van ? Ik ben er volledig akkoord met het feit dat een politicus geen brief naar een rechter mag schrijven om het dossier te 'herbekijken'. Anderzijds geloof ik niet dat de politieke reacties die via de media tot in het oneindige werden opgeblazen, oprecht zijn geweest. Het is niet normaal dat heel de politeke wereld op zijn kop staat naar aanleiding van deze uitgelekte brief. Het is duidelijk dat in deze zaak andere en minder verheven belangen meespeelden. Ik denk bijvoorbeeld aan het voorzitterschap voor de VN-commisie voor Vluchtelingenzaken waarvoor Marc Verwilghen EN Anne-Marie Lizin kandidaat zijn. Twee kandidaten, dat is er één te veel.

Gepost door: Jan Boeykens | 23-03-05

Is er na de zaak Dutroux zoveel veranderd ? Uit de manier waarop op brief van Anne-Marie Lizin werd gereageerd, zou men kunnen besluiten dat er na de zaak Dutroux veel in België is veranderd'.

Het dossier Dutroux-bis werd echter gebruikt om alle belangrijke informatie in te dumpen. Toen alles klaar was, werd het dossier zonder onderzoek naar de prullenmand verwezen. Paul Marchal, vader van de vermoorde An, die uiterst tevreden was met het Dutroux-proces omdat hij dacht dat het dossier Dutroux-bis ten gronde zou behandeld worden, stond met zijn mond vol tanden.

Maar ook op andere gebieden lijkt er weinig of niets te zijn veranderd. De 15-jarige Tiffany Warnotte verdween bijvoorbeeld 7 maanden geleden maar er werd nog altijd geen onderzoeksrechter in deze zaak aangesteld. Enkele weken geleden deed men een huiszoeking bij de familie die de ouders van Tiffany steunt...

Gepost door: Jan Boeykens | 27-03-05

De commentaren zijn gesloten.