03-03-05

Lezersbrief van Jhon Wood

Zijn begrafenisondernemers aasgieren en doen ze aan koppelverkoop?

De begrafenisondernemer heeft alvast zijn naam niet gestolen. Het is een sluwe ondernemer in begrafenissen. Hij onderneemt letterlijk alles aan. Het verzorgen van de uitvaart, de kist, de bloemen, de maaltijd na de begrafenis, grafsteen, overlijdensbrief.. Niets is hem te veel. Hij loopt over lijken om zijn doel te bereiken. Zoveel mogelijk geld uit een overlijden kloppen.

In onze stad zit er maar één begrafenisondernemer. De familie van de overledene kunnen maar bij hem terecht. Anders moeten ze uitwijken naar een andere stad. Wat niet altijd evident is.De ondernemer verkoopt een totaal pakket.
De “onderaannemers” ( florist, restaurant, drukker ) kunnen enkel voor hem werken wanneer ze hem een flinke commissie geven. De florist moet 20% afstaan, de restauranthouder zoveel per mes, de drukker een korting …

Zo verdwijnt er heel wat in zijn zakken ( wat de fiscus nooit ziet ) en wordt uiteindelijk alles duurder voor de familie van de overledene. Het wordt hoogtijd, dat er hier iets aan gedaan wordt. De spreuk, begrafenisondernemer blijft bij uw leest, is hier wel van toepassing.

18:16 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

begrafenisondernemer bekijk het ook eens langs de andere zijde, deze man, meestal een professioneel, doet dan ook alles. Burgelijke staat, papierwerk, coƶrdinatie. Nu loopt alles zoals het hoort, is alles op tijd... Schoenmaker blijft bij je leest is hier dus echt goed van toepassing. Ergens een tikkeltje jaloers misschien?

Gepost door: Raoul Poppe | 05-03-05

mr. Jaloersheid als tegenargument vind ik goedkoop. Een telefoontje naar het restaurant of de bloemist en hij steekt 20% tot 30%, in het zwart, in zijn zakken. Wat zegt de fiscus hiervan. En als het fout loopt is het nooit zijn schuld. Dan komt de paraplu boven. Het ruikt naar maffiapraktijken. Als u alleen maar zou kunnen werken wanneer u 20% van uw loon zou moeten afstaan, zou u wel anders praten.

Gepost door: john wood | 13-03-05

reactie op ondernemer Waarom bent u dan geen begrafenisondernemer geworden, je zal dan zien als je, je werk goed wil doen en respect wil krijgen van de familie je meer moet zijn dan een kistenverkoper en vergeet wij staan 24/24 klaar.Plus een begrafenisonderneming kost heel veel geld.

Gepost door: gert | 06-04-05

De commentaren zijn gesloten.