06-02-05

Persmededeling CD&V

“FLITSEN ZONDER GENADE” KAN, MITS ADMINISTRATIEVE AFHANDELING EN VERLAGING VERKEERSBOETES

CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh, woordvoerder van onze partij inzake verkeer, kan zich vinden in de omzendbrief van de procureurs-generaal over “het flitsen zonder genade”, mits voldaan wordt aan twee eisen: de te verwachten vloed van pv’s moet verwerkt kunnen worden via een administratieve afhandeling van de pv’s buiten politie en parket en tevens moeten de boetes verlaagd worden.

Ook de meer voorzichtige weggebruikers bezondigen zich wel eens aan een lichtere snelheidsovertreding. Toch mogen ook deze lichtere snelheidsovertredingen aangepakt worden, zeker in de bebouwde kom. De tolerantiedrempel lag tot nu toe veel te hoog (67 km per uur in de bebouwde kom). In principe : applaus voor de omzendbrief van de procureurs-generaal.

De procureurs-generaal hebben echter geen aandacht voor de tweede helft van het verhaal : de verwerkingscapaciteit van de politiediensten. Het is een beetje opvallend dat zij de beslissing net nu nemen. Met de invoering van de onmiddellijke inning van de boetes is de werklast van de pv’s verschoven van de parketten naar de politiediensten. De last is dus niet meer voor justitie. Flitsen zonder genade is voor Jef Van den Bergh een goede zaak, op voorwaarde dat de verwerking van de pv’s gebeurt buiten de parketten en buiten de politie om, via een administratieve afhandeling.

Een tweede voorwaarde is de verlaging van de superboetes. Lichtere snelheidsovertredingen worden natuurlijk lichter beboet. Maar de nieuwe aanpak is wel een toevoeging aan wat er al is. Het CD&V-kamerlid vreest dat er slechts een maatschappelijk draagvlak voor het “flitsen zonder genade” zal zijn mits een daling van de superboetes.

Op die manier krijgen we een perfect spiegelbeeld van wat er in Nederland gebeurt: het effectief verhogen van de pakkans via het “flitsen zonder genade”, lagere boetes en een administratieve verwerking. De aanpak van het gezond verstand.

08:22 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

auto en verkeer een paar jaar geleden heeft er een politieker gezegt "we gaan de mensen aanmoedigen om een auto te kopen maar ze ontmoedigen om er mee te rijden "awel ze zijn er goed mee bezig.
Als men veel geld verdient (kan men veel belastingen ontduiken)dan kan er nog wel een speciaal autootje af en een boeteke of 5.
Mijn auto is mijn gebruiksvoorwerp die mij veel geld kost ,maar ik kan moeilijk zonder (niet).
groeten van een autocitroen
hugo

Gepost door: stuyf | 25-02-05

De commentaren zijn gesloten.