29-01-05

Gesprekken VB-VLD coalitie in acht gemeenten

Volgens Filip Dewinter voeren het Vlaams Belang en de VLD in acht gemeenten gesprekken over een mogelijk coalitie na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006."Als de VLD niet met Vlaams Belang wil samenwerken, dan pleegt de partij politieke zelfmoord", zegt Filip De Winter. Volgens Bart Somers, voorzitter van de VLD wordt er nergens met het Vlaams Belang gepraat en zijn de verklaringen van Dewinter volledig uit de lucht gegrepen. "Het gaat om extreem-rechtse propaganda met het oog de VLD te beschadigen", zegt Somers.

Vermits er een 70 à 80 % van de leden van de VLD tegen het cordon sanitair is, zou het me sterk verwonderen indien er dan ook nergens gesprekken zouden zijn. Nog maar eens een bewijs dat de top van de VLD een andere taal spreekt dan het overgrote deel van hun leden en kiezers. In het verleden zijn er echter stoere verklaringen afgelegd: "Nooit met het Vlaams Blok" - "Over mijn lijk" - "Mestkevers" enz., dat het moeilijk is om deze standpunten nu in te slikken zonder gezichtsverlies te moeten lijden.

Het is de hoogste tijd dat er binnen de VLD eens nagedacht wordt aan een aflossing van de wacht, andere mensen aan de top plaatsen, met meer voeling met de basis, anders dreigt de VLD wel eens onherstelbare schade op te lopen. De tijden veranderen, de wereld verandert, het politieke landschap verandert, alleen domme mensen veranderen nooit van gedacht. Waarmee hier zeker niet gezegd wordt dat Guy Verhofstadt, Patrick Dewael en Karel De Gucht domme mensen zijn, het zijn stuk voor stuk zeer bekwame en intelligente ministers, vooral Guy Verhofstadt heeft het niet gemakkelijk, eerste minister zijn van een land zoals Belgie is niet gemakkelijk, er is altijd wel één of andere groep die niet tevreden is. Het zou een verlies betekenen voor de partij deze mensen te moeten missen, maar de tijd dringt.

Deze stelling geldt trouwens ook voor CD&V, iedereen weet dat er vroeg of laat een coalitie zal gevormd worden met het Vlaams Belang, maar niemand wil blijkbaar de eerste zijn om niet de zwarte piet toegeschoven te krijgen als eerste het cordon te verbreken.

07:53 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Jean Marie Waarom Jean marie dedecker niet eens aan de top plaatsten? Hij had veel stemmen met de voorzitterverkiezingen

Gepost door: Peter | 29-01-05

... ongelooflijk dat er nog mensen zijn die nog in breedsmoelkikker dedecker geloven ... wereldkmapioen kak intrekken en zwarte gordel in straffe uitspraken gevolgd door plat op de buik gaan . Mr dedecker ging in de senaat zelfs op de loop( op reis naar india) ivm het afnemen van de dotatie van het vb door de PC hyena's....

Gepost door: toon | 30-01-05

Oma Vera Zolang men het VB blijft buiten spel zetten blijf ik ze steunen Is het niet erg , ze komen amper aan zet en dan maar zeuren dat ze nog niets gedaan hebben.LLD had eerst m'n sympathie maar hij Ik zou er nooit voor stemmenen veel mensen vinden datis veel van z'n pluimen verloren :zo'n prater !!!

Gepost door: Vera | 02-05-08

rechtzetting ik zou graag mijn lezersbrief van 2-05-08 verwijderd zien .De zinsbouw is niet ok en dat stoort . Ik zal nadien een correcte doorsturen .Ik was toen waarschijnlijk aan het oefenen op de pc.Ben nog maar een leek in het pc-gebruik .Mijn e-mailadres hoeft er ook niet onder te staan ,dat is prive !Bedankt .

Gepost door: Vera | 19-05-08

De commentaren zijn gesloten.