21-01-05

Tsunami 12-12 weigert alle giften van Vlaams Belang

Het Belgisch consortium hulporganisaties Tsunami 12-12 weigert giften te aanvaarden van het Vlaams Belang. "Het is een gezamenlijk standpunt van alle organisaties die deel uitmaken van het consortium", aldus Philip Henon, de centrale woordvoerder van de nationale actie Tsunami 12-12. Naast Oxfam-Solidariteit bestaat het consortium uit Caritas Internationaal, het Belgische Rode Kruis, Handicap International, Rode Kruis Vlaanderen en Unicef België. Frank Vanhecke, voorzitter van het Vlaams Belang, had Oxfam-Solidariteit vorige week afgeschilderd als een "extreem-linkse organisatie waarin we niet veel vertrouwen hebben''.

Tsunami 12-12 verdient alle respect voor de grootschalige actie die ze onderneemt, om de landen die getroffen zijn door de Tsunami te helpen. Franck Vanhecke had misschien niet zo scherp uit de hoek moeten komen door Oxfam-Solidariteit een extreem-linkse organisatie te noemen, maar......

1/ Het Vlaams Belang is tot nader order nog altijd een politieke partij, geen maffia-organisatie, dus ik veronderstel dat er aan het bedrag dat het Vlaams Belang schenkt aan Tsunami 12-12 geen bloed kleeft.
2/ Ik denk niet dat de sukkelaars van bv India of Indonesië er wakker van liggen dat hun boterham of hun nieuw huisje betaald wordt met geld van het Vlaams Belang of van de CD&V

17:20 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hou uw geld we hebben het geld van het blok niet nodig

Gepost door: ..... | 21-01-05

Kortzichtig Wat een kortzichtige en absurde reactie ... gaat u dan ook iedere cent natrekken die 1212 ontvangt of ze van een VB-mandataris, een VB-stemmer of van een gewoon mens komt... Een compleet domme reactie van Oxfam, hoe kun je geld voor een goed doel weigeren, behalve inderdaad als het van een maffia-organisatie komt en daar reken ik het Belang toch niet toe. Als je geld van het Belang weigert, wees dan consequent weiger dan ook geld van extreem-linkse organisaties (waar ik Oxfam dus niet toe reken ter verduidelijking).

Gepost door: TomC | 22-01-05

SCHANDALIG !!! Wie bent U om zomaar over het lot van de slachtoffers te beslissen ??
Je kunt met het geschonken geld twee kinderen redden, maar door stortingen te weigeren moet je een keuze maken ... er is slecht geld om 1 kind te redden ????
Diegenen die zo een beslissing durven te nemen zijn het mens zijn absoluut niet waard. Het is des te erger er een politiek spel van te maken hier is maar één woord voor SCHANDALIG !!

Gepost door: Rikke | 24-01-05

Sir Jij hebt het inderdaad niet nodig, je maandelijkse gang naar het OCMW is voldoende

Zij hebben het wel nodig.

Gepost door: Khan | 02-02-05

schandalig soms vergeet men dat Vlaams belang ook maar mensen heeft aangetrokken die alles beu waren.zelf zal ik nooit geen vlaams belang stemmen maar soms gaat men te ver.De slachtoffers vragen niet om een kleur maar om geld

Gepost door: ik | 04-02-07

De commentaren zijn gesloten.