19-01-05

Senioren hebben positief beeld over pensioenen

Bruno Tobback (Spa) reageert positief op de resultaten van de internationale pensioenbarometer van AXA. "Wie vandaag op pensioen gaat voelt zich niet oud en droomt van reizen, tuinieren, renoveren... Dat positieve beeld over het pensioen juich ik zeker toe."

Internationaal gezien heeft de Belg het meest positieve beeld over het pensioen. Bovendien verschuift de leeftijd waarop we op pensioen denken te gaan van 59 naar 61 jaar. Dat waren de meest opvallende resultaten van de eerste internationale pensioenbarometer van AXA. "Dat hierover rondvraag gebeurt vind ik een goeie zaak", reageert Pensioenminister Tobback. "Deze telefonische enquêtes leren ons iets over het buikgevoel van de Belg als het gaat over zijn pensioen. Daarom ben ik ook blij dat deze studie bevestigt dat senioren van 65 helemaal niet oud, noch out zijn."

"De rondvraag bewijst ook dat ons wettelijk pensioensysteem degelijk is en dat het merendeel van de ondervraagden dat ook zo aanvoelt", zegt Tobback. "Het eindeloopbaandebat dat eraan komt, moet ons toelaten om dat ook voor de toekomst te garanderen."

17:55 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

pensioen voor mindervaliden Niet iedereen over de zelfde kam scheren!! Voor mindervaliden is het aanbreken van pensioen nog meer een (relatieve) bekroning van zijn lang lijden , dan voor vele anderen. Het menselijk aspect komt zelfs niet ter sprake. Je wordt vlug in een vakje geplaatst en verder moet je in die onbekende rij blijven wachten tot God weet , een wijze man zich om jouw bekommert.

Gepost door: FRANCIS | 04-02-05

De commentaren zijn gesloten.