29-09-04

FDF: Vlaamse regering kan beter ophoepelen naar Antwerpen

Volgens FDF-voorzitter Olivier Maingain kunnen de Vlaamse regering en het Vlaams parlement maar beter uit Brussel verhuizen en naar Antwerpen trekken. "Daar waar het zo tolerante Vlaanderen nog veel werk heeft om het succes van het fascistische Vlaams Blok te counteren". Het confederale project is onverenigbaar met het discours over de aanwezigheid in Brussel, luidt het.

Maingain reageerde maandag na afloop van het FDF-partijbureau op de verklaringen die sp.a-voorzitter Steve Stevaert vrijdag deed in het DHL-dossier. Hij stelde de geldstromen naar Brussel in vraag indien dat gewest de uitbreiding van het koerierbedrijf tegenhoudt. Volgens Maingain laat Stevaert nu zijn ware gelaat zien en wordt duidelijk dat zijn partij meegaat in de "ultranationalistische stroom in een Vlaanderen dat meer en meer het Vlaams Blok volgt".
bron: Het Belang van Limburg

14:48 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Coveliers en Dedecker denken aan VLD-voorzitterschap

Hugo Coveliers en Jean-Marie Dedecker overwegen zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de VLD.
Zo laten ze dinsdag in 'Dag Allemaal' weten. Maandagavond lieten ze nog niet in hun kaarten kijken. Een definitieve beslissing komt er pas op 4 november, de deadline voor de kandidaturen.

Beiden senatoren lieten in het verleden al merken het moeilijk te hebben met de koers van de partijleiding. "Het probleem is dat de VLD-leiding gelooft in die flauwekul van 'links liberalisme', terwijl onze achterban daar anders over denkt", zegt Coveliers. "Het moet opnieuw duidelijk worden dat we aan de rechtse kant van het centrum staan", voegt Dedecker eraan toe.

Ook het cordon sanitaire zien ze niet zitten. "Als partijvoorzitter zou ik onder alle VLD-leden meteen een referendum houden over de handhaving van het het condon sanitaire tegen het Blok", stelt Jean-Marie Dedecker. Hugo Coveliers noemt het cordon een "uitvinding van links om aan de macht te kunnen blijven".
bron: Gazet van Antwerpen

06:23 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-04

Wat is er gaande in ons land?

Volgens de laatste opiniepeiling haalt het Vlaams Blok 24 % van de stemmen, 44 % van de kiezers wil het Blok in de regering. 44%, da's bijna de helft. Wat is er toch gaande in ons landje? Waarom stemmen zoveel mensen op het Blok? Loopt er iets verkeerd misschien? Zo ja, zijn alle andere partijen dan blind? Loopt alles echter gesmeerd in ons land, waarom stemmen de mensen dan op het Vlaams Blok? Volgens mij is er wel degelijk een probleem, waarom luisteren de politici niet naar de kiezers?

Op die vraag zij er 3 antwoorden:
1/ de politici weten het echt beter, het zal wel overwaaien, zij zijn tenslotte volksvertegenwoordiger en hebben waarschijnlijk wel lang naar school geweest.
2/ er lopen blijkbaar 1.000.000 dommerikken rond in Vlaanderen.
3/ of zou er toch iets verkeerd aan het lopen zijn?

19:01 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Het begint weer te kriebelen

Iedereen zal wel al gemerkt hebben dat er tegenwoordig niet veel meer upgedate wordt. Mijn excuses daarvoor, het ontbreekt mij tegenwoordig een beetje aan tijd, er moet nog gewerkt worden nietwaar?

Maar eerlijk gezegd, het begint weer te kriebelen, ik zal proberen om toch regelmatig een item te plaatsen, kwestie van de trouwe bezoekers niet teleur te stellen. En voor iedereen geldt nog altijd: LAAT U MAAR EENS GOED GAAN , zeg maar eens eerlijk uw gedacht, geef uw mening en bent U niet akkoord met één of ander artikel, of juist wel, ge moet U niet inhouden hé!!

18:27 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-09-04

Hoe is het mogelijk?

Hoe moet het nu verder met DHL? We ( Belgie) hebben de pretentie te zeggen dat we het centrum van Europa zijn, we hebben de pretentie te stellen dat de Brussel de hoofdstad van Europa is, maar we zijn nog niet in staat een akkoord te bereiken opdat een firma, DHL, die momenteel een 3000 mensen rechtstreeks tewerk stelt en misschien nog een 3000 onrechtstreeks werk verschaft de kans te geven uit te breiden en zodoende nog meer mensen aan te werven.

Voor die drie man en een paardenkop die zogezegd last heeft van de nachtvluchten, blokkeren ze een zo belangrijk dossier. En neen, de fout ligt niet bij de Federale regering, niet bij de Vlaamse regering maar bij, dixit Steve Stevaert: "de parvenus van de Brusselse CDH en Ecolo" en hij heeft nog gelijk ook.

Ik woon ook dicht bij een vliegveld, weliswaar niet Zaventem, hier passeren ook nachtvluchten en ik heb nog geen minuut nachtrust verloren, die vliegtuigen storen mij niet. Dit is Belgie, hier kan een, politiek te verwaarlozen partij met een handvol stemmen, blijkbaar haar veto stellen, mooi figuur slaan we in het buitenland, de eventuele toekomstige investeerders zullen wel twee maal nadenken alvorens hun centen hier te komen weggooien.

10:09 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |