21-07-04

Verhofstadt: "nieuwe start met nieuwe ploeg en nieuwe uitdagingen"

De federale regering heeft dinsdag een nieuwe start genomen met een nieuwe ploeg en nieuwe uitdagingen. Zo begon premier Guy Verhofstadt zijn persconferentie na afloop van de ministerraad.

Voor de gelegenheid was hij geflankeerd door de vier vice-premiers. De eerste uitdaging vormt volgens de premier de verregaande assymmetrie in de samenstelling van de verschillende regeringen. "We gaan van de theorie naar de praktijk van de federale structuur", luidde het. Alle regeringen - op de Waalse en Franse gemeenschapsregering na - hebben andere coalitiepartners. Voor Verhofstadt is het een boeiende uitdaging om het federale land goed te besturen en goed samen te werken met alle regeringen. Hij is alvast overtuigd van de positieve en constructieve houding van de regeringen.

Verhofstadt zei ervan overtuigd te zijn dat de herschikking van de federale regering een versterking betekent met een combinatie van nieuwe mensen en ervaren talent. De regering is gemiddeld één jaar jonger geworden, zo had vice-premier Laurette Onkelinx berekend. De federale regering is vastberaden om door te gaan, stelde Guy Verhofstadt op vragen over een mogelijke inbraak van de CD&V in de federale regering.

Inhoudelijk staat de federale regering na het parlementaire reces voor een aantal belangrijke dossiers en uitdagingen. De komende weken en maanden zal gewerkt worden aan de beleidsverklaring. Er wordt ook gewerkt aan de eindafrekening van de begroting 2004 en het opstellen van de begroting 2005.
bron: Het Belang van Limburg

07:38 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

verhofstadt:assymetrie van regeringen Verhofstadt houdt geen rekening met het feit dat al sinds de jaren
70 de politieke partijen bij ons gesplitst zijn.Elke unitaire partij is opgesplitst in een Vlaamse en een Waalse partij.Dat is in geen enkel ander federaal stelsel het geval.De Croo verklaarde in 2003 onomwonden:"het federalisme bestaat niet in België".Verhofstadt zou dus best eens te rade kunnen gaan bij zijn partijgenoot.Beiden spreken een verschillende taal.

Gepost door: van walleghem willy | 27-08-04

De commentaren zijn gesloten.