12-07-04

VLD wil akkoord over Vlaamse fiscale amnestie

De VLD wil dat er ook op Vlaams niveau een akkoord komt over fiscale amnestie, waarbij zwart geld - bijvoorbeeld van ontdoken erfenisrechten - kan worden geregulariseerd. Dat zou de nieuwe regeringsploeg zo'n veertig miljoen euro kunnen opleveren. Maar CD&V blijft tegen de fiscale amnestie gekant.Sinds half januari dit jaar is de fiscale amnestie van kracht in ons land. Wie zwart geld uit het buitenland aangeeft bij de fiscus, kan dat geld witwassen aan een eenmalig voordelig boetetarief van zes of negen procent.

Om ook ontdoken erfenisrechten te laten regulariseren, moest een apart decreet worden goedgekeurd door het Vlaams Parlement. Dat is tot nog toe niet gebeurd door het verzet van Groen! tegen de fiscale amnestie. Maar nu leggen de liberalen het dossier op de tafel van de Vlaamse regeringsonderhandelaars. Die hebben het vandaag opnieuw over de financiën.
Volgens de VLD kan de fiscale amnestie de nieuwe Vlaamse ploeg zo'n veertig miljoen opleveren. Nu er zo weinig geld te besteden is, zou dat mooi meegenomen zijn. Maar CD&V heeft zich altijd tegen de fiscale amnestie verzet. Volgens waarnemend voorzitter Jo Vandeurzen blijft de partij ook nu bij dat standpunt.
bron: VRT

17:30 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.