12-07-04

Antisemitische daad schokt Frankrijk

De Franse politiek reageert geschokt op een zwaar antisemitisch incident. Jongeren van Noord-Afrikaanse oorsprong molesteerden een jonge vrouw en tekenden hakenkruisen op haar buik omdat ze dachten dat ze een joodse was.
Het incident vond vorige vrijdag plaats in een voorstadtrein op het grondgebied van het departement Val-d'Oise, ten noorden van Parijs. Zes jongeren van Noord-Afrikaanse oorsprong vielen een jonge vrouw van 23 lastig die met haar baby van dertien maanden in de trein zat. De aanvallers namen haar handtas af en vonden daarin haar identiteitskaart. Daarop stond dat ze in het Parijse 16de, vrij chique, arrondissement woonde. ,,In het 16de wonen alleen maar joden'', zei een van de zes. De politie preciseerde dat de vrouw ondertussen verhuisd was en geen joodse is.

De aanvallers, die gewapend waren met messen, molesteerden toen de vrouw. Ze sneden stukken van haar haar af ,,om een souvenir te hebben'' en scheurden haar kleren. Op haar buik tekenden ze met een viltstift drie hakenkruisen. Toen ze wegliepen, werd de kinderwagen omvergeduwd en viel de baby op de grond. Moeder noch kind werden ernstig gewond, maar de vrouw verkeerde in schok. Niemand op de trein kwam de vrouw te hulp
bron: De Standaard

17:10 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mja... Blijkt ondertussen uit de duim gezogen door de dame in kwestie. Haar verhaal rammelde aan alle kanten...

Gepost door: Coltrui | 13-07-04

De commentaren zijn gesloten.