11-07-04

De Batselier roept op tot ondubbelzinnigheid en realisme

Politici moeten door een duidelijke en ondubbelzinnige boodschap vermijden dat er bij de bevolking foute percepties of misvattingen ontstaan. Dat zei Vlaams parlementsvoorzitter Norbert De Batselier op zijn 11 juli-toespraak in het Brussels stadhuis. Hij benadrukte verder dat de essentie van de politiek ligt in het maken van beleidskeuzes, niet in de optelsom van individuele wensen. ,,In de politiek is niets onverdeeld negatief of onverdeeld positief.

Een goed beleid kan maar als men vertrekt van de werkelijkheid,'' zei hij nog. Over de verkiezingsuitslag van 13 juni zei De Batselier dat de huidige maatschappelijke en sociaal-economische toestand van Vlaanderen zeer genuanceerd moet beoordeeld worden. Statistieken bewijzen dat Vlaanderen in elk geval niet op de rand van een diepgaande crisis staat, maar het beleid is niet op alle terreinen even aanwezig of performant.

"Zowel vanuit de oppositie als vanuit de meerderheid moeten we durven zeggen wat positief is en wat negatief is en dus wat moet bijgestuurd worden'', aldus De Batselier. Hij riep de politici op een aantal afspraken te maken. "We moeten de bevolking duidelijk zeggen dat we niet alles kunnen regelen of oplossen, maar dat we enkel de hoofdlijnen van een samenleving kunnen uitstippelen en dat het aan iedereen is om mee verantwoordelijkheid te nemen', aldus De Batselier.
bron: De Standaard

12:11 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

gunta. Batselier zou dit alles wel graag naar z'n hand zetten, in z'n vorig artikel gaf hij af op de uitslag der verkiezing... dit had niet mogen kunnen ! als hij het maar zou kunnen plannen .... hij en z'n maatjes aan't bewind en weg met verkiezingen . Het clubje zal het dan wel in stilte runnen !

Gepost door: Manes | 15-07-04

De commentaren zijn gesloten.