09-07-04

Franse moslimgroepering roept op om wet te negeren

Een Franse moslimgroepering heeft moslimsmeisjes opgeroepen om de nieuwe Franse wet inzake opzichtige religieuze symbolen naast zich neer te leggen en hun traditionele hoofddoek toch op school te dragen. De Unie van Franse Islamitische Organisaties biedt de meisjes ook juridische hulp aan, mochten ze door die weigering van school gestuurd worden.

De Franse overheid heeft al gewaarschuwd dat ze zich niet zal laten provoceren. De socialistische politicus Manuel Valls, burgemeester van een voorstad van Parijs met veel moslims: “We moeten erg strikt zijn in de toepassing van het verbod op religieuze symbolen in scholen.”
bron:RKNieuws

18:12 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

zo zie je maar Voor hen telt de wet weeral niet.
Wedden dat die fransen uiteindelijk nog gaan plooien ook.

Niets dan last heb je met dit soort volk.

Gepost door: stijn | 09-07-04

re. stijn Zeer juist jong, en dat gaat zich als een olievlek uitbreiden naar alle landen van europa. Onze leiders zijn veel te zwak. De Israëlisch hebben groot gelijk met hun muur. Het is de enige manier om die smerige zelfmoordenaars buiten te houden. En dat ze dat klotearrest naast zich neerleggen, door ook al geindoctrineerde rechters (pro palestijnen), is dan ook volledig terecht.

Gepost door: Herman | 09-07-04

islam verlaat de scholen! Wij gaan gewoon onze kinderen van school halen dan kan 25% van de leraars en leraressen thuis zitten!

Gepost door: irman | 10-07-04

liberté égalité franternité Vrijheid gelijkheid en broederlijkheid is nochtans de leuze van Frankrijk.. Een mens mag toch VRIJ zijn om een hoofddoek te dragen of niet, dat is toch geen zaak die een overheid aanbelangt?!
Elke mens is GELIJK, of dient toch als gelijke aanschouwd te worden... of je nu rijk of arm bent, zwart of wit, lelijk of bloedstollend mooi, etc... waarom zou dat bij een hoofddoek anders zijn? Ben je plots niet meer gelijk met een hoofdoek op je kop?
En BROEDERLIJKHEID, sinds wanneer wordt dat niet meer gezien als verdraagzaamheid?
Is het misschien omdat extreem rechts overal z'n kop opsteekt dat àlle partijen plots wat rascistisch worden?

Trouwens stijn, "last met dit soort volk" (?!!) Denk je niet dat 'dit soort volk' meer last heeft van Bush&Bleir's stommiteiten, dan dat wij van hen?

Gepost door: Don Pardon | 11-07-04

@ donpardon Doe Uw sluier af en open Uw ogen !!
Als ge gelijkheid wil moeten ze hier niet in pijama en jalabes rondlopen, wij doen dat in de moslimlanden ook niet. En twee ga eens kijken in bijv Turkije daar zij ze westers gekleed, zonder doekjes. Maar hier komen ze provoceren op alle gebied.

Gepost door: Rikke | 11-07-04

aan Don Pardon Don Pardon spreekt van broederlijkheid!!! Wat moeten die slavinnen dan zeggen? Dank u voor mijn blauw oog, dank u dat je mij wil onthoofden als ik sex voor het huwelijk heb? Dank u voor alles, ik zal wel kruipen voor mijn beul? Man toch, je verstaat er geen jota van! Een sluier staat gelijk aan slavernij! Akkoord dat er hoeren en prostituées zijn die de sluier dragen om te provoceren, maar dat is toch de minderheid!
Lees het boekje van een vrouw die in haar land Iran de sluier moest dragen of de doodstraf kreeg, zij beschrijft de ideologie achter de sluier: slavernij en niets anders! Titel van het boekje: "Weg met de sluier" van de schrijfster Chahdortt Djavann; het kost minder dan 5 euro.

Gepost door: Thomas | 14-07-04

De commentaren zijn gesloten.