05-07-04

Griekenland wint de EK-finale van Portugal

Gazet van Antwerpen titelt: Grieks afbraakvoetbal dompelt Portugal in rouw
De Standaard titelt: Griekse zege grootste verrassing sinds Troje een houten paard binnenhaalde
VRT: Portugal, EK en Europa zitten met een kater

Allemaal goed en wel, men gunt de zege blijkbaar niet aan de Grieken, wel, dat ze er dan van winnen, zo simpel is het. Misschien is het wel omdat het een "kleine" ploeg is, dat ze het toernooi gewonnen hebben, met spelers die tesamen voetbal spelen. Niet zoals de "grote voetballanden" wiens ploegen samengesteld zijn uit vedetten en dikke nekken, die alleen maar het persoonlijke belang voor ogen hebben, om na het EK een miljoenen transfer te bekomen. Die spelen alleen maar voor de eigen portemonee en niet voor de ploeg.

11:48 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Klein Griekenland = Groot kampioen. als men tweemaal de thuisploeg en ook nog topfavoriet klopt is dit niet toevallig. Griekenland is een ploeg die gestoeld is op disipline en ploeggeest zoals een voetbalploeg hoort te spelen, gekoppeld aan indiviueel talent en een ijzersterke fysiek van al de spelers. Probeer maar eens negentig minuten lang steeds een nummerieke meerderheid rond de bal te creeren zoals de Grieken dat deden. Portugal met al zijn individueel talent slaagde er niet in één fatsoenlijke kans te scheppen.
Figo o.a. herviel weer in individueel gestuntel en door zijn obsessie om toch maar de held van Portugal te worden, vergat ie dat er ook nog ploegmats rondom hem stonden. Telkens ie de bal ontving ( ik wil met U allen de match nogmals analyseren) zette hij een individuele aktie op die geen enkele keer lukte, dit was de verdienste van de Grieken door goed georganizeerd te blijven spelen de tegenpartij versmachte in zijn akties.
Griekenland is de verdiende europees kampioen en niet alleen omdat er elf spelers tussen de lijnen stonden die enkel afbraakvoetbal zouden spelen, neen om dit te kunnen verwezenlijken moet je talent op het terrein staan hebben, mannen die op een hoog tempo meester blijven over de bal en door prachtig samenspel (voetbal is nog altijd een ploegsport of niet?) tot dit resultaat gekomen zijn. Nogmaals proficiat.

Gepost door: hugo wouters | 12-07-04

De commentaren zijn gesloten.