05-07-04

Flor Koninckx pleit voor ombudsdienst verkeer

Flor Koninckx, de gewezen woordvoerder van de federale politie die nu Vlaams parlementslid is voor SP.A, pleit voor de oprichting van een ombudsdienst verkeer. Die moet een einde maken aan verwarrende verkeerssituaties. "Als we eisen dat Vlamingen zich aan de verkeersregels houden, dan moeten die regels duidelijk zijn", zegt Flor Koninckx. Nu worden automobilisten soms beboet omdat ze in een verwarrende verkeerssituatie terechtkomen.

Flor Koninckx geeft een voorbeeld uit Leuven. "Daar is een kruispunt waar je langs de ene kant 90 kilometer per uur mag rijden en langs de andere 70. Daar zijn onlangs mensen geflitst. Dat vind ik niet ernstig meer."

De volgende Vlaamse regering moet volgens Koninckx een ombudsdienst oprichten waarbij de mensen terechtkunnen met vragen of klachten over onduidelijke verkeerssituaties. "Een team medewerkers moet dan in overleg met de bevolking en het gemeentebestuur naar de beste oplossing zoeken", vindt Koninckx.
bron: VRT

06:50 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hr Eindelijk ook verstandige praat die we horen van onze hogere opgeleiden, ga ervoor.

Gepost door: andromeda | 06-07-04

flor heeft een prima beslissing genomen om in het parlement te gaan : eindelijk iemand met kennis en opleiding in de materie. Laat ons nu nog hopen dat hij het voorgestelde departement kan leiden en we zijn al een heel eind onderweg voor een veilige en normale verkeerssituatie in Vlaanderen. Hopelijk heeft hij ooit de kans om tot de federale regering te komen, waarbij uiteraard de ministerpost van verkeer eindelijk door een bekwaam iemand zal worden bezet.
Ik duim ervoor !

Gepost door: willy | 10-07-04

Mr Het is te hopen dat hij zijn (zeer goed) gedacht kan waarmaken.
Een goed voorbeeld is te vinden in Nederland. Daar wordt alle signalisatie over het ganse land aangebracht door de ANWB. Het gevolg hiervan is dat men overal eenzelfde vorm van signalisatie aanbrengt en geen (verwarrende) signalisatie die in vele gevallen om politieke redenen en niet om veiligheidsredenen werd aangebracht.

Gepost door: Gebruiker | 11-07-04

De commentaren zijn gesloten.