30-06-04

Toenemend geweld tegen Joden

Joodse burgers zijn in Antwerpen de voorbije dag al vier keer het slachtoffer geworden van zware agressie. Daarom wordt de waakzaamheid in de buurt van plaatsen waar veel joden samenkomen, zoals scholen, uitgebreid naar alle politiezones in het land. Ondertussen neemt de spanning in Antwerpen toe.

Volgens het Antwerpse parket vonden sinds donderdag in de Scheldestad nog drie nieuwe incidenten (naast de aanval op Noach Schmahl) van antisemitisch geweld of pesterijen plaats. Volgens de Antwerpse burgemeester zijn die een gevolg van zijn oproep om elke daad van racisme te melden. "Het politiekorps kreeg de opdracht elke zaak serieus te nemen. Ik verwacht de komende weken dan ook nog meer incidenten.''

De moslimgemeenschap voelt zich intussen alsmaar meer geviseerd. "De steekpartij was het werk van enkele jongelingen, niet van een geloofsgemeenschap'', reageren ze. "Gelieve ons niet te stigmatiseren als een gemeenschap die haar kinderen niet kan opvoeden.''
bron: Het Nieuwsblad

16:36 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

En de Belgen dan ??? Hoe dikwijls zijn onze eigen Belgen het slachtoffer van die, oh zo brave moslim-lafaards ???
Als het er echt maar enkelen zijn die zich niet willen gedragen, stuur ze dan maar terug naar hun roots. Maar ja daar zijn ze allang niet meer welkom.

Gepost door: Rikke | 30-06-04

STIGMA Beste moslimgenootschap : u kan uw kinderen inderdaad niet meer de baas! Uw geloof predikt zaken die uw jeugd te letterlijk neemt, hoewel ze dit zelf niet willen gezegd hebben. Jullie jongeren zijn de grootste racisten geworden, omdat jullie jezelf altijd in een slachtofferpositie willen zien, waar iedereen maar eens compassie moet mee krijgen. Sorry maar pak zelf de problemen aan en bewijs aan de autochtone bevolking dat jullie het zelf anders willen.
Aan de Joodse gemeenschap : jammer dat dit gebeurt maar misschien moeten jullie Sharon maar eens tegenhouden! Uiteindelijk zullen jullie allemaal slachtoffer worden van zijn machtswellust!

Gepost door: huisvrouw | 30-06-04

GEWELD ER ZIJN 140 VERSCHILLENDE BEVOLKINGEN IN BELGIE EN WAT ZIEN WE
ALTIJD MET DEZELFDE MENSEN PROBLEMEN . ALS DE MAROKAANSE GEMEENSCHAP HET GOED MEENT MOETEN ZE DE DADERS MAAR UITLEVEREN EN NIET STEEDS VERKONDIGEN DAT ZE EIGEN MENSEN MOETEN BESCHERMEN.

Gepost door: MOURITS | 01-07-04

Dommekloot Janssens Dat is niet te verwonderen dat ze zich alles veroorloven als men ziet dat Patrick Janssens naar de begrafenis gaat van een Marrokaanse gangster die neergeschoten werd door de politie!!!!
Het stomste signaal ooit in Antwerpen gegeven!

Gepost door: Gaston | 01-07-04

@ Gaston Meent ge dat nu echt ? Gaat Janssens naar begrafenissen van Marokaanse gangsters ?? Was hij ook op de begrafenis van de ontelbare Belgische slachtoffers van die brave Marokaanse laffe gangsters ????
Janssens hou je maar vast voor devolgende verkiezingen. Er wonen, momenteel toch nog, nog steeds meer Belgen dan Marokanen in België.

Gepost door: Rikke | 01-07-04

janssens janssens u bent de naam burgemeester onwaardig. Bij de volgende verkiezingen bent u de gebeten hond. Dom dommer domst ,onoezel maanneke

Gepost door: DaGuust | 02-07-04

De wet is gelijk voor iedereen Geen geweld tegen :
Belgen, Joden, Moslims, Marokanen, Turken enz.
Laat nu eens eindelijk iedereen begrijpen dat wij het SAMEN zullen MOETEN doen.
Hou op met dat hatelijke racisme en laat ons samen stappen achter de vlag van de vrede

Gepost door: Chris | 02-07-04

wet Chris allemaal goed en wel maar ik peins dat er geen vlag van vrede kan zijn zolang dat die nozems hun niet kunnen aanpassen aan onze wet , wat mij dunkt toch wel het belangriijkste is zodra je je in het buitenland bevind of heb jij het ooit al gewaagd om je schouders niet te bedekken als je bij hun een tempel bezocht laat staan in hun land elke dag iemand onschuldig een pak rammel geven .

Gepost door: Bichi | 02-07-04

Aanbevolen lectuur Aanbevolen lectuur, ondermeer:
- Ayaan Hirsi Ali: "De zoontjesfabriek"
- Chahdortt Djavann: "Weg met de sluier!"
- Oriana Fallaci: "De woede en de trots"
De eerste twee (kleine) boekjes handelen over de vrouw als slavin zonder rechten en als bijna-waardeloos in de islam; geschreven door twee vrouwen die het zelf hebben meegemaakt: de ene in Somalia, en de andere in Iran.
Het laatste boekje is geschreven door een internationaal beroemde journaliste, die alle wereldleiders persoonlijk kent. Het handelt over de islam die de hele wereld wil onderwerpen en de blindheid van de Westerse politici ten overstaan van deze zeer aggressieve en primitieve godsdienst.

Gepost door: Thomas | 02-07-04

wat is wet Met sommige marokkanen veel last en miserie hoe komt het zijn zij het die het woord rascist niet hebben uitgevonden dat ze is ne keer in hun eigen middens kijken zijn zij het ook niet die hun vrouwen discrimineren?en hen tot tweederangs burgers maken Vergeet niet dat godsdiensten maar een opium zijn voor het volk uitgevonden door? ..... want veel godsdiensten zetten aan tot geweld

Gepost door: blue berry | 24-07-04

De commentaren zijn gesloten.