28-06-04

VBO wil ons 40 uur laten werken

Belgische werknemers moeten 40 uur per week werken voor hetzelfde loon. Dat vindt althans het VBO, het Verbond van Belgische ondernemingen. De vakbonden vinden dit voorstel ,,onbespreekbaar''.

Het VBO lanceert het idee naar aanleiding van het akkoord tussen de directie en de vakbonden bij elektronicabedrijf Siemens in Duitsland. In twee fabrieken van Siemens wordt de arbeidsduur verlengd van 35 naar 40 uur per week, zonder loonopslag. De Duitse vakbond IG Metall stemde daarmee in ruil voor het behoud van 2000 banen.

Ook elders in Europa is arbeidsduurverlenging bespreekbaar. België kan geen uitzondering zijn in Europa, meent VBO-voorman Pieter Timmermans. Foto: Het Nieuwsblad
Bron: Het Nieuwsblad

16:28 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

werk niet wenen in 2006 , mensen bestraffen die werken , en mensen belonen die nog nooit gewerkt hebben !en die avond klok van het vlaams blok , ben ik het ni mee eens , maar die hebben julie al veel langer ingesteld , kan geen mens aanduiden , die na 22 uur nog alleen buiten durft !

Gepost door: rossau | 29-06-04

Langer werken????? Mr. timmermans, ik zou u aanraden, net zoals ik vele politiekers zou aanraden, van DRINGEND een PSYCHIATER op te zoeken. Deze zal u verder helpen. Zij die werken worden altijd en op allerhande manieren GESTRAFT.

Gepost door: DaGuust | 02-07-04

jef Wat we natuurlijk niet uit het oog mogen verliezen is het feit dat we ons in een bijna decadent luxeland bevinden. We hebben een overvloed waar een groot deel van de wereldbevolking maar van kan dromen. We kunnen het ons bovendien veroorloven om met pensioen te gaan, op 'ziekenkas' te gaan, om deeltijds te werken, om voor loopbaanonderbreking te kiezen, om een sabbatjaar te nemen. Telkens worden we opgevangen door ons sociaal vangnet. Dit kost handen vol geld.
In tijden van economische hoogconjunctuur is dit vrij makkelijk haalbaar. Nu is het al een tijd laagconjunctuur... Bovendien zitten we met een omgekeerde bevolkingspiramide. In het verleden is er ook meer en meer gestreefd om mensen vroeger in een pesioenstelsel te laten stappen. Dit ontwricht nog meer de wanverhoudingen tussen werkenden en niet werkenden.
Het is voor mij dan ook een logisch gevolg dat op een gegeven moment aan de alarmbel getrokken wordt om terug langer te werken. Het is het prijskaartje voor jarenlange luxe. We hebben de keuze...langer werken of de sociale zekerheid en het pensioenstelsel af bouwen. Ik kan er met leven om terug 40 uur te gaan werken. Liever dat dan knabbelen aan ons vangnet.

Gepost door: jef | 03-07-04

arbeidsduurverlenging???????????, Natuurlijk is het moeilijk om een verworvenheid terug af te nemen, maar wanneer dat jobgehoud inhoud valt dat toch wel te overwegen.
Het is wel zo dat diegenen die het meeste werken, het meest bestraft worden door de belastingen, want al die profiteurs (diegenen die toch niet kunnen geschorst worden van de stempelcontrole) worden door hen onderhouden.
Zoals ook diegenen die nu staken in de kursaal van Oostende krijgen stempelgeld en gaan dan nog bijwerken in Daikin. IS DAT GEEN SCHANDE.
Dat is pas broodroof, zo kan iedereen staken!
Nu, om terug te komen op het onderwerp, laat ons allemaal wat inleveren in de nu mindere tijden.

Gepost door: tinne | 04-07-04

De commentaren zijn gesloten.