25-06-04

Zuid-Korea blokkeert websites met video van onthoofding

De Zuid-Koreaanse regering blokkeert websites die de video van de onthoofding van Kim Sun-Il online heben gezet. In Seoul worden protestdemonstraties gehouden tegen de brutale moord op een Zuid-Koreaans burger. Met de toegang tot bepaalde websites onmogelijk te maken, wil de Zuid-Koreaanse regering voorkomen dat de volkswoede uit de hand loopt.

Wij hebben de video ook online gezet, niet uit misplaatste sentatiezucht, maar omdat we vinden dat éénieder die dit wil, recht heeft om de bewuste video te zien. We betuigen hier ook ons medeleven met de familie en kennissen van het slachtoffer, maar we benadrukken hier ook, dat het offline halen van de video niets aan de gruwelijke feiten veranderd. Ieder mag weten tot welke schandalige, onmenselijke daden deze terroristen in staat zijn. Dit zijn voor mij geen mensen meer, zelfs beesten doen dit niet. Lees ook het artikel op CNN.com foto:CNN

17:19 Gepost door uw mening | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Groot gelijk Hoe erg het ook is voor de getroffen familie deze video moet volgens mij blijven staan om de onmenselijke gruwel van die voorhistorische laffe kanibalen aan iedereen kenbaar te maken zodat er geen enkele twijfel over hun snodaardige bedoelingen kan bestaan. De doodstraf is voor zulke beesten nog veel te goed!

Gepost door: Rikke | 25-06-04

voor mij hoeft dat niet Voor mij moeten ze die video niet op internet zetten, maar je kunt dat volgens mij vrij moeilijk controleren, zoiets.

Mijn gedacht is dat je als volwassene zelf ook een sadistisch zwijn moet zijn, om naar zo'n video te willen kijken. Welke boodschap heb je daar nu aan? Je moet die video toch niet zien om te weten hoe barbaars en verschrikkelijk zoiets is? En dat heeft toch niets met informatie te maken... De enige volwassenen die zoiets willen zien zijn zwijnen, en er zullen waarschijnlijk veel fundamentalistische terrorristen zelf tussen zitten, die hun 'makkers' eens aan het werk willen zien. (
Misschien een manier om ze op te sporen...)

En wat dan met kinderen? Zij zijn heel nieuwsgierig en zullen dat misschien ook willen opzoeken. Zij zullen niet op voorhand beseffen met welke wreedheid ze kunnen worden geconfronteerd. Welke stichtende boodschap is hieraan verbonden? Zou jij willen dat je kinderen naar zoiets kijken? Ik zou nog liever hebben dat ze eens naar een sekssite gaan...

@rikke: kannibalen: Hebben ze hem ook opgegeten misschien? Het lijdt geen enkele twijfel dat deze vuile smeerlappen doorslechte bedoelingen hebben, en dat de doodstraf voor hen nog te goed is: Daarvoor moet je de video toch niet zien, om dat te weten!

Mochten ze dat in België ook blokkeren, ik zou er geen bezwaar tegen hebben. Dat heeft niets met vrije meningsuiting te maken, die beelden. Ik ben geen Vlaams Blokkiezer, maar ik denk dat het Vlaams Blok hier hetzelfde standpunt zou aannemen. Als ze bloot voor 22u 's avonds al willen verbieden, met het oog op de onschuld van de kinderen (ref. doe de stemtest), dan zullen ze dit zeker ook willen verbieden.

Gepost door: tom | 25-06-04

@ Tom Beste Tom met alle respect voor Uw mening, die ik ook kan volgen.
Toch twee opmerkingen:
1) Wat heeft het Vlaams Blok daarmee te maken en wat heeft Uw kiesgedrag daarmee te maken?
2) Ik kon mij wel iets voorstellen bij de verhalen, maar na het zien van die beelden besef je pas echt wat voor een gruwel het is. Ik kan nog steeds niet begrijpen dat "mensen" tot zoiets in staat zijn. Er zijn GEEN woorden voor.

PS ik vond Uw opmerking "kannibalen: Hebben ze hem ook opgegeten misschien?" volledig misplaatst. Uw opmerking geeft mij het gevoel dat je deze gruwelijke feiten in het belachelijke wil trekken. En dat getuigt niet echt van fatsoen.

Gepost door: Rikke | 26-06-04

Wel kijken Geleuter,

Niemand kan beter beschrijven welke horror oorlog is dan onze grootouders, en niet omdat ze het van horen vertellen hebben....
Laat ze die dingen gerust op het net zetten.
Het zou sommigen inderdaad heel goed uitkomen dat deze waarheid het daglicht niet ziet.
Wat Tom's reactie over die Pornosites betreft, wees maar gerust dat kinderen die nog beter weten te vinden dan die onthoofdingen.
......niet jullie fout, nee nee .... wat had je gedacht .... De kinderen hebben zelf het nodige materiaal en verbindingen in huis aangebracht .
Wat hadden jullie dan verwacht? Dat kinderen met de PC en internetverbinding op de kamer enkel zitten te gamen ???
Kinderen met zulke naieve ouders kunnen inderdaad maar beter zelf op ontdekkingstocht gaan op het www. , kwestie van een beetje wereldkennis te vergaren !!

Gepost door: kia | 28-06-04

De commentaren zijn gesloten.